مزایای هوشمندسازی و پیاده‌سازی سیستم مدیریت ساختمان

با اینکه پیاده‌سازی سیستم مدیریت ساختمان سبب افزایش هزینه‌های ساخت ساختمان می‌شود، میزان صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری ساختمان ناشی از اجرای این سیستم، می‌تواند در مدتی کوتاه هزینه‌های اولیه را جبران کند و به‌علاوه سطح بالاتری از رفاه و آسایش را برای کاربران ساختمان (ساکنان، مهمانان و مدیران) به همراه داشته باشد. همچنین سیستم‌های مدیریت ساختمان از قابلیت کنترل‌پذیری بالایی برخوردار بوده و با اجرای ساختار مناسب، کنترل اجزای مختلف آن از سرتاسر دنیا امکان‌پذیر است. با تعریف سطوح دسترسی مختلف می‌توان قابلیت کنترل‌پذیری اجزای گوناگون را سطح‌بندی نمود تا امکان اِعمال برخی تغییرات تنها برای کاربران مجاز و در صورت واردنمودنِ رمز عبورِ تعریف‌شده میسر باشد.
به طور کلی، عموم مزایا و نتایج بهره‌برداری از BMS را می‌توان به شرح زیر برشمرد:
  • فراهم‌آوردن سطح رفاهی بالا برای مجموعه‌ی کاربران ساختمان (ساکنان، مهمانان، مدیران و کارکنان)
  • بهره‌برداری بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها و کاهش چشمگیر هزینه‌های مربوط به نگهداری و تعمیرات
  • ارائه‌ی سیستم کنترل هوشمند با قابلیت برنامه‌ریزی زمانی عملکرد
  • حذف خطای اپراتوری به دلیل کنترل توسط رایانه
  • بهینه‌سازی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی
  • قابلیت مانیتورینگ و کنترل تمام نقاطِ تحت کنترل از طریق یک رایانه‌ی شخصی یا گوشی تلفن هوشمند از طریق اینترنت
  • یکپارچه‌سازی مدیریت تأسیسات و سیستم‌های گوناگون در ساختمان و در نتیجه، عملکرد هماهنگ همه‌ی تجهیزات
  • قابلیت دریافت گزارش‌های آماری از عملکرد همه‌ی تجهیزات به منظور بهینه‌سازی مصرف
در دهه‌ی بعدی، پیشرفت‌هایی در ساختمان‌سازی، شامل سیستم‌های کابل‌کشی سازمان‌یافته (Structured Cabling Systems)، سیستم‌های دیداری-شنیداری، کنترل‌کننده‌های اتوماسیون ساختمان با سیستم کنترل دیجیتال مستقیم (DDC)، فضای محدودشده برای تجهیزات شبکه، سیستم‌های دسترسی و نظارت ویدئویی صورت گرفت و در سال 1994، راهنمای استانداردسازی تحت استاندارد «مَستر فُرمت» (Master Format) از سوی «موسسه‌ی مشخصات ساخت‌و‌ساز» (CSI) منتشر شد. در بخش هفدهم این راهنما، طراحان به فناوری‌های پس از ساخت کامل ساختمان اشاره کردند. آخرین ویرایش در استاندارد مزبور که در سال 2004 منتشر شد، از پیشرفت‌های خوبی در زمینه‌ی کاربرد فناوری‌های هوشمندسازی ساختمان برخوردار بود.
در آغازِ هوشمندسازی، تنها خودکارسازی سیستم‌های هشدار، روشنایی و تهویه‌ی مطبوع مدنظر بود؛ پس از آن، خودکارسازی سیستم‌های اداری و امنیتی مدرن آغاز شد و به‌تدریج، هوشمندسازی ساختمان، نظارت بر همه‌ی فرایندهای ساختمانی را دربرگرفت. امروز به ساختمانی هوشمند می‌گوییم که در آن تبادل اطلاعات، در سیستم‌های ساختمان به صورت خودکار و یکپارچه انجام می‌شود.
, ,

اشتراک مطلب

سیستم مدیریت ساختمان (BMS)
آشنایی با امکانات و مزایا خانه هوشمند

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
انتخاب واحد پول